Wie zijn wij?

Maak kennis met de Werkgroep carnaval

Het begon allemaal tussen pot en pint, dat we tijdens het weekendwerk de vraag kregen om eens mee te lopen in een carnavalstoet. We twijfelde geen moment, en gingen ervoor. Door CV De Jeugd Van Tegenwoordig’ uit Assenede kregen we dan ook meteen de carnavalsperiode te pakken.

Na jaren meelopen met hen en een verhuis starten we een eigen vereniging CV De Leutemakers Kluizen’ waar we om een budget uit te bouwen een kersthappening uit de grond stampten, dit werd enorm gesmaakt door Kluizen. Omdat we na twee jaar geen onderdak meer vonden voor onze carnavalswagen zijn we noodgedwongen moeten stoppen, maar de carnavalsmicrobe bleef!

We verhuisde naar Zelzate waar we ook de geschiedenis leerde kennen, het was al snel duidelijk dat Zelzate carnaval enorm leefde. We hoorden dat men de succesvolle kindercarnaval vanuit de gemeente om de twee jaar ging organiseren. We gingen in gesprek met het feestcomité en besloten het zelf te organiseren. Het feestcomité steunde ons initiatief.

Na het oprichten van een feitelijke vereniging ‘werkgroep carnaval Zelzate’  merkte we al snel dat Zelzate de carnavalsmicro te pakken heeft! Het bleef dan ook niet bij kindercarnaval, we breiden er samen met het feestcomité een scholenstoet aan. Om werkingsbudget uit te bouwen organiseren we activiteiten. Want ons droom is een stoet  kindercarnaval GRATIS houden.

Daarom hebben we ook De Grote Paaszoektocht, Doing- dag en een Drive in cinema uit onze hoed getoverd. Onze droom kwam na vijf jaar hard werken en door veel samenwerkingen uit in 2020 een grote avondstoet in samenwerking met het gemeentelijk feestcomité van Zelzate.

Tevens kroonde het feestcomité de voorzitter van de werkgroep carnaval  (Kevin De Decker) tot Prins Kevin 1. De Werkgroep bestaat uit zo’n 10- tal leden die hun best doen om Zelzate opnieuw op de carnavalskaart te zetten en bezoeken tal van buurgemeenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...